Evenmens organiseert vaker uitstapjes zoals de proeverijen voor mantelzorgers.
Evenmens organiseert vaker uitstapjes zoals de proeverijen voor mantelzorgers.

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Algemeen

WIERDEN/ENTER - Mantelzorgers werden in het zonnetje gezet in de week van de Dag van de Mantelzorg. In Enter en Wierden organiseerde Evenmens Wierden proeverijen. Tussen de heerlijke hapjes door deelden de mantelzorgers hun ervaringen en tips.

“Het is echt een verwenmiddag voor u”, kondigt consulente Annelies Slager van Evenmens de middag aan. “Ga met elkaar in gesprek, deel ervaringen en vergeet vooral niet te genieten.” De 20 mantelzorgers die aanwezig zijn bij de proeverij bij restaurant Pronto in Enter, laten zich graag verwennen. 

Marion uit Notter was één van de mantelzorgers die bij de proeverijen aanwezig was. “Ik heb een zoon met Asperger. Mijn man en ik moeten zijn grenzen goed in de gaten houden. Je bent er altijd druk mee. Voor de buitenwereld is dat lang niet altijd zichtbaar. Daarom is een middag zoals deze zo fijn. Je kunt je verhaal kwijt aan anderen die ook voor een ander zorgen. Je begrijpt elkaar. Bovendien is het leuk om ervaringen en tips te delen. Zelf organiseer je zoiets niet, je hebt al genoeg te regelen. Het is dan ook fijn dat alles voor je geregeld is.” Marion heeft veel aan de ondersteuning van Evenmens. “Toen mijn zoon iets jonger was, hebben we via Evenmens een coach ingeschakeld. Een hele fijne man die mijn zoon goed begreep. Die had ik zelf nooit gevonden. Evenmens weet de weg en heeft een groot netwerk. De zorg moet tenslotte ook betaalbaar blijven en dan is het fijn dat je terecht kunt bij een organisatie als Evenmens.”

Wandelmaatjes

Haar tafelgenote Sjenny deelt Marions ervaring. “Ik zorg 24 uur per dag voor mijn man. Hij heeft drie hersenbloedingen kort achter elkaar gehad en diverse zware operaties. Dankzij revalidatie kan hij gelukkig weer zelfstandig wandelen, fietsen en tuinieren. Dat is heel fijn. Het is voor zijn gezondheid belangrijk dat hij veel beweegt, ik kan echter niet de hele tijd met hem mee wandelen. Via Evenmens heeft hij een wandelmaatje. In eerste instantie hadden we er drie, maar nu is één ook voldoende. Het zijn geweldig leuke mensen. Vanuit Evenmens wordt het ook goed aangestuurd.” Terwijl haar man op stap gaat met een wandelmaatje kan Sjenny iets doen voor haarzelf. “Ik doe graag mee aan de activiteiten van Evenmens Wierden, zoals bloemschikken of een middag als deze.”

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 16 uur geleden
Voor actuele info kijk op www.doorswideopen.nl
Nieuwe markt in Goor 18 uur geleden
Op een aantal locaties was er specifiek aandacht voor bedrijven met weinig activiteiten, maar wel met veel cameratoezicht en/of regelmatige wisseling van huurders.
Samen in strijd tegen ondermijning 20 uur geleden
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 22 uur geleden
Op zaterdag 11 mei ontvangt SVZW het elftal van RKZSV uit Zieuwent op sportpark Het Lageveld te Wierden. De wedstrijd begint om 14.45 uur.
SVZW mag opnieuw drie punten bijschrijven 6 mei, 18:07
De interne duo-competitie zal tot de laatste voorronde spannend blijven.
Interne duo-competitie van start 6 mei, 14:04
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07