De interne duo-competitie zal tot de laatste voorronde spannend blijven.
De interne duo-competitie zal tot de laatste voorronde spannend blijven.

Interne duo-competitie van start

Sport

WIERDEN - Nu de reguliere competitie is afgelopen, houdt de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 een interne duo-competitie. Dit is een toernooi verspreid over zes speelavonden, waarbij duo’s tegen elkaar spelen.

Om de verschillen in speelsterkte op te heffen, krijgen spelers met een lagere ELO-rating een aantal punten voorsprong op spelers met een hogere ELO-rating. Daardoor is praktisch elke partij spannend en is de uitslag vooraf onzeker. Deze competitie staat open voor alle leden van Effekt’74, of ze nu wel of geen regulieren competitie hebben gespeeld. Voor een aantal nieuwe leden is dit een mooie manier om in wedstrijdverband te spelen. Want wedstrijden, zelfs in een interne competitie, brengen toch extra spanning met zich mee.

Dit jaar hebben 10 duo’s zich ingeschreven, die verdeeld zijn in twee poules van vijf. In de poulewedstrijden wordt eerst tegen de andere duo’s uit dezelfde poule gespeeld en wordt na vijf speelavonden de stand opgemaakt. De zesde speelavond, gepland op 14 juni, is dan de grote finaleavond, waar alle duo’s zullen spelen. De nummers 1 van beide poules strijden dan om het kampioenschap, de nummers 2 om de derde en vierde plaats, enzovoort. 

Eerste speelavond

Afgelopen vrijdag, op 3 mei, was de eerste speelavond. Er werden mooie partijen gespeeld met een paar onverwachte overwinningen. In tegenstelling tot de normale competitie worden in de interne duo-competitie de games geteld. Dat betekent dat bij een overwinning in vijf games (uitslag 3-2), de verliezer toch twee games mag bijschreven, terwijl in de reguliere competitie de verliezer met lege handen blijft staan. En dat maakt dat deze interne duo-competitie tot de laatste voorronde spannend blijft.

Komende vrijdag, 10 mei is de volgende ronde van deze competitie. Op 17 mei is er een toernooi voor de sponsoren van Effekt’74. De duo-competitie slaat dan dus een weekje over. Belangstellenden zijn uiteraard op 10 en 24 mei van harte welkom om te komen kijken.

Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis kookworkshop bij witgoedspecialist Van Kuyk 21 uur geleden
Afbeelding
Evenementen online delen 23 uur geleden
Fiets ook eens mee door deze mooie omgeving. (Foto: Clifton Buitink)
Fietsexcursie in natuurgebied 17 mei, 11:59
De tentoonstelling is onderdeel van de Week van de Democratie in Wierden.
Burgemeester Doret Tigchelaar opent De Democratiefabriek 17 mei, 11:58
De kindergemeenteraad van Wierden op bezoek bij Bowie.
Hooggeëerd bezoek bij Stichting Bowie 17 mei, 07:58
Afbeelding
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 18:04
De vereniging lanceerde een eigen jubileumlikeur: Bloasnat. Deze likeur is op 15 juni ook te koop.
Wilhelmina bestaat 125 jaar: zomeravondconcert 16 mei, 12:04