Afbeelding

Toeristische sector blijft innoveren

Algemeen

TWENTE - Het gaat goed met het toerisme in Twente en Overijssel als geheel. Dit is onder meer te danken aan de vele investeringen en innovatie binnen de sector recreatie en toerisme. Het doel? Gasten innovatieve nieuwe producten en diensten bieden om ervoor te zorgen dat ze graag naar onze regio komen.

Om innovatie in de 'gastvrijheidseconomie' te stimuleren werd eerder de regeling 'Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers (TOTO) opgezet. Inmiddels hebben 125 bedrijven innovaties opgestart. De netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel is uitvoerder van deze provinciale regeling.

Mooie innovaties
"We zien een enorme diversiteit aan innovaties variërend van strategisch advies tot de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit zijn intensieve trajecten maar cruciaal om je positie in de markt te kunnen versterken. Vanuit de branches HISWA-RECRON en KHN zijn adviseurs aangesteld om de ondernemers hierbij op weg te helpen en dat blijkt een schot in de roos. Ze kennen de sector en zijn tevens vertrouwenspersoon. Een innovatietraject nam gemiddeld anderhalf jaar in beslag.", aldus projectleider Jan Ybema. Innovatie zorgt voor een brede regionale aantrekkelijkheid.

Awards
Om de meest innovatieve ondernemers in het zonnetje te zetten werden afgelopen week ook de Innovatie Awards uitgereikt door gedeputeerde Roy de Witte: "De gastvrijheidseconomie heeft de afgelopen 4 jaar enorm goed gepresteerd met meer dan 3.400 nieuwe banen sinds 2015 en dat is mede dankzij de innovatie ambities van de sector." Tijdens het afsluitende innovatiecongres ontvingen Expedition Outdoor, Taman Indonesia en 't Akkertien de innovatie award uit handen van de gedeputeerde. De innovaties bestonden uit respectievelijk 3D-simulaties van een klimpark voor mindervaliden, het gebruik van QR-codes voor een interactieve belevingskaart en de automatisering van een online boekingsprogramma. De Witte: "Ik feliciteer deze drie toppers met de innovaties die ze in gang hebben gezet. Juist de variatie laat zien dat de TOTO-regeling flexibel is. Dit is belangrijk omdat ieder bedrijf uniek is en moet kunnen inspelen op z'n eigen uitdagingen. Uiteraard geldt deze pluim voor alle 125 deelnemers die allemaal een topprestatie hebben geleverd!"

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58