Afbeelding

Nomineer sporters voor sportprijzen in Wierden

Algemeen

WIERDEN - December is altijd de tijd van het jaar voor terugblikken. Op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar; de hoogte- en dieptepunten. Menig sporter mag ook terugblikken op de leuke successen die zij behaalden. Om hen passend in het zonnetje te zetten organiseert de gemeente Wierden komend jaar weer de sportverkiezingen. Het is nu mogelijk om sporters te nomineren.

Sport is een belangrijke factor in de Nederlandse samenleving en zeker ook in een gemeenschap als Wierden. Wie heeft er niet ooit gesport bij één van de diverse sportclubs die onze gemeente rijk is? En u kent vast vrijwilligers die week in, week uit zich inzetten bij hun club om dit draaiende te houden. Sport zien we dan ook niet voor niets als een belangrijk bindmiddel in de samenleving.

Sportprijzen
Jaarlijks reikt de gemeente in maart de lokale sportprijzen uit. Dit jaar is al weer de 36-ste editie van deze mooie traditie. Naar goed gebruik zullen weer sportprijzen uitgereikt worden in diverse categorieën. Dit moet recht doen aan niet alleen de professionele sport, maar ook de breedtesport. Zo kunt u sporters nomineren in de categorie: jeugdsporter, sportman, sportvrouw, jeugdsportploeg tot 18 jaar, sportploeg vanaf 18 jaar, de waarderingsprijs voor de organisatie van een landelijk aansprekend sportevenement en: sporters met een beperking. Juist voor deze laatste groep is de sportprijs een mooie erkenning. Naast de sportieve prestaties die zij leveren is sport kúnnen beoefenen namelijk vaak al een uitdaging; ze moeten veel drempels over, zowel fysiek als spreekwoordelijk. En niet iedere vereniging staat open voor deze groep.

Nomineren
Om in aanmerking te komen voor een sportprijs moeten de genomineerden wel aan enkele criteria voldoen. Zo moet de kandidaat uiteraard woonachtig zijn in de gemeente Wierden en minimaal provinciaal/oostelijk kampioen zijn geworden, of bij een NK bij de eerste drie geëindigd zijn. Ook hoge internationale prestaties komen in aanmerking. Het nomineren van sporters moet voor maandag 6 januari 2020. Dit kan digitaal via: www.wierden.nl/sportprijzen2019.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58