Gamma Almelo geeft verftips voor het buiten-hout.
Gamma Almelo geeft verftips voor het buiten-hout.

Gamma Almelo geeft schildertips

Zakelijk

ALMELO - Gamma Almelo geeft schildertips voor jouw buiten-houtwerk. Het is belangrijk dat houten onderdelen buiten goed beschermd blijven. Het houtwerk moet immers een hoop doorstaan met het wisselvallige, Nederlandse weer. Bovendien is het prettig als houten deuren en kozijnen er goed onderhouden uitzien.

Met behulp van deze schildertips voor buiten zet jij je huis en tuin weer strak in de verf.

Buitenlak en buitenbeits is er in veel verschillende varianten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante lak en beits, dekkende tuinbeits of buitenlak. Een goede buitenverf of buitenbeits is het investeren waard. Zo houd je je kozijnen, gevelbetimmering of schutting lang mooier en ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud in je tuin. Wist je dat je met een kwalitatieve buitenbeits of buitenverf slechts om de zes tot acht jaar hoeft te schilderen, in plaats van om de twee à drie jaar?

De maanden mei, juni en juli zijn zeer geschikt om buitenverf aan te brengen. Kijk wel goed naar de weersvoorspellingen. Het is erg belangrijk dat het droog blijft. Regendruppels doen je pas geschilderde houtwerk buiten geen goed. Ook is het erg belangrijk dat het niet te warm is. Als het meer dan 25 graden is en je in de volle zon schildert kunnen er lelijke ‘blaasjes’ in de verflaag ontstaan. Hoe dit werkt? Warme lucht raakt als het ware opgesloten onder de nieuw aangebrachte verflaag. Iets dat je absoluut wilt voorkomen, want deze lastige oneffenheden werk je niet zomaar weg. Je kunt dan net zo goed opnieuw beginnen!

Schilder daarom met warm weer in de schaduw om blaasjes te voorkomen. Schijnt de zon in de ochtend volop op je houten voordeur? Begin dan pas ‘s middags aan je verfklus.

Kijk goed naar de staat van het te schilderen oppervlak. Het komt vaak voor dat er in kozijnen, deuren of ander houtwerk houtrot ontstaat. Hoe je dit controleert? Kloppen op het hout, zo hoor je welke delen hol klinken, deze holle delen zijn meestal rot.

Steek de rotte delen weg met een smal plamuurmes en vul het gat op met houtrotvuller.

Heb je alle rotte delen opgevuld? Dan is het aan te raden om het schilderoppervlak goed schoon te maken. Gebruik voor je houten schutting bijvoorbeeld een ontvetter en een hogedrukreiniger.
De vakkundige medewerkers van Gamma Almelo laten je in de winkel graag de mogelijkheden zien. Nadat de klus geklaard is ben je helemaal klaar om in je tuin van de eerste echte zonnestralen te genieten! Tot ziens bij Gamma Almelo.

Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 25 mei, 12:18
Afbeelding
Basisschooljeugd toont politieke interesse tijdens deelname aan Burgerschapsdag Groep 8 aan de macht 23 mei, 14:00
Afbeelding
Jeugdschaaktoernooi een groot succes 23 mei, 09:54
Afbeelding
Twente kleurt rood: Uitzwaai actie van Twentefans Wierden 22 mei, 17:57
De 11-jarige Gijs Bertelink en Tom Fokke hebben op 16 mei een echte heldendaad verricht.
Gijs Bertelink en Tom Fokke in de spotlight voor heldendaad 22 mei, 13:54
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 21 mei, 08:00
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 19 mei, 08:01