Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt. Foto: Henk Steen

SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen

Sport

WIERDEN/HULSEN - Opnieuw een stralende voorjaarsdag op zaterdag 13 april met zomerse temperaturen op Sportpark Smidserve te Hulsen alwaar deze derby gespeeld werd onder leiding van scheidsrechter De Jong. 

Na de aftrap was het onmiddellijk vuurwerk en viel er een doelpunt dat terecht afgekeurd werd. Het doelpunt leverde een blessure op voor SVZW sluitpost Julian Bakker, die na het nodige oplapwerk gelukkig wel verder kon. Maar de toon was gezet. Yessin Maskoul kreeg in de 4e minuut een kansje waar SVZW een corner aan over hield en Hulzense Boys doelman Patrick Loohuis redde even later de bal knap uit het goal. Toch kon diezelfde Loohuis in de 6e minuut niet voorkomen dat Jasper Groothuis de 0-1 binnen knalde. De spelers waren aan elkaar gewaagd, volop inzet van beide kanten. In de 17e minuut moest Stefan Maat er bij SVZW geblesseerd af vanwege kwetsuur aan nek/rug. Hij werd vervangen door Robin de Jong, die in de 22e minuut toezag hoe de corner genomen door collega Jurjan Mannes bijna rechtstreeks binnen viel. 

Patrick Loohuis maakte er na een uiterste inspanning een corner van. Het bleef van beide kanten een rommelige partij voetbal met veel balverlies maar in de 34e minuut kwam de thuisploeg alsnog langszij via een rake kopbal van Menno Kamphuis. Drie minuten later was de eerste gele kaart voor SVZW-er Jasper Groothuis wegens commentaar en tekende Yessin Maskoul voor de 1-2 uit de kluts in de 38e minuut. Die hernieuwde voorsprong duurde maar even want met een bekeken schot knalde Fabian te Kolste in de 41e minuut de gelijkmaker binnen. Op slag van rust incasseerde Bas ter Hogt een gele kaart en gingen de mannen aan de thee bij een 2-2 ruststand.

SVZW trainer Frank Eeftink had in de rust Sem Jansen gewisseld voor Bas Dreierink. Al snel knalde Jurjan Mannes de vrije trap in de 49e minuut in het zijnet, terwijl Yessin Maskoul even later eveneens naast mikte. Wissel bij de gastheren: trainer Martijn Berger verving Fabian te Kolste ten faveure van Danny Schoenmaker. Collega Eeftink bracht Frank Smit voor Tom ter Hogt in de 62e minuut. Twee minuten later was het al raak voor Frank Smit die via een counter de 2-3 voor zijn rekening nam, koud in het veld. Diezelfde Smit scoorde vijf minuten nogmaals uit een mooi opgezette Zwaluwen aanval, die daarmee de stand op 2-4 bracht. In de 72e minuut een dot van een kans aan de andere kant voor Menno Kamphuis, maar dit keer schoot de spits loeihard over. Opnieuw wissels aan beide zijden in de 77e minuut: bij de Boys werd Frank Gerritsen Mulkes vervangen door Daan Loeve en bij SVZW kwam Lars van Putten voor Jasper Groothuis. 

De Hulzense Boys maakte zich op voor een slotoffensief maar niet met de volle overtuiging leek het, want gescoord werd er niet meer. Frank Smit was nog dichtbij een hattrick na randje buitenspel, het bleef 2-4 en ook in blessuretijd bleef de stand ongewijzigd na een mooie aanval van Hulzense Boys en Menno Kamphuis de pech had dat hij daaruit niet scoorde. Eindstand dus 2-4 en drie zeer belangrijke punten in de pocket voor de Wierdenaren na een harde derby van beide kanten. 

Volgend weekend, op zaterdag 20 april, ontvangt SVZW de mannen van Achilles’12 op sportpark Het Lageveld in Wierden, de wedstrijd begint om 14.45 uur.  

Opstelling SVZW

Bakker, Jansen (46e Dreierink), Krommendijk, Grondman, Maat (17e De Jong), Mannes, Bas ter Hogt, Groothuis (77e Van Putten), Maskoul, Tom ter Hogt (62e Smit) en Maskoul.

Doelpuntenmakers

6e minuut Jasper Groothuis 0-1

34e minuut Menno Kamphuis 1-1

38e minuut Yessin Maskoul 1-2

41e minuut Fabian te Kolste 2-2

64e minuut Frank Smit 2-3

69e minuut Frank Smit 2-4

Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Een laatste ronde met verrassingen 33 minuten geleden
Afbeelding
Gezellige rommelmarkt Koningsdag FOTO'S 2 uur geleden
Burgemeester Doret Tigchelaar samen met de 12 inwoners die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Lintjesregen in de gemeente Wierden 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09