Erik van der Ley tijdens optreden vrijwilligersavond.
Erik van der Ley tijdens optreden vrijwilligersavond.

Belangrijke week voor teams Effekt’74

Sport

WIERDEN - Afgelopen week was de negende competitieronden tafeltennis voor de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt ’74. Slechts 1 seniorenteam wist niet te winnen; de overige seniorenteams speelden tenminste gelijk. En dat was voor de meeste teams een voldoende resultaat om (bijna) zeker te zijn dat ze zich handhaven in hun klasse of nog steeds een kans maken om kampioen te worden.

Het eerste team van Effekt ’74 boekte een mooie en verdiende overwinning op De Veluwe 2, waarbij elk van de spelers twee wedstrijden won. In de laatste wedstrijd van het seizoen hebben ze nog één puntje nodig om zich te handhaven. Het tweede team speelde gelijk tegen Zwolle, waar misschien wel op een kleine overwinning was gerekend. Ook hier is handhaving bijna zeker, met 8 punten voorsprong op de degradatieplaatsen. Voor het vierde team ziet het er somberder uit. Ze verloren vrij kansloos van Dinkelland en staan nu op de gedeelde laatste plaats. Zij zullen bij de wedstrijd aankomende week met tenminste 2 punten verschil moeten winnen van mede-degradatiekandidaat DVO om zich te handhaven.

Team 5 won van Thibats. In hun poule zijn er nog vijf teams die kampioen kunnen worden. Het gekke is dat van die vijf teams er eentje zal degraderen. Een knotsgekke afsluiting van de competitie in deze poule is gegarandeerd! Effekt’74 6 speelde gelijk tegen Borne en heeft de laatste wedstrijd genoeg aan een gelijkspel. Ook team 7 lijkt zich te gaan handhaven, met nog een wedstrijd tegen het bijna gedegradeerde Rijssen voor de boeg. Team 8 bleef door een klinkende overwinning op titelkoers. Tom Sloetjes bleef ongeslagen en Vincent Klassen en Peter Holtkamp wisten twee partijen te winnen. Ook het dubbel was voor Effekt’74. Ze zijn kampioen als ze in de laatste wedstrijd 3 punten halen.

Bij de jeugd, speelde team 1 een lastige wedstrijd tegen De Veluwe. Alleen Bram Vlaanderen wist een partij te winnen. Voor dit team staat niets meer op het spel omdat degradatie in principe niet mogelijk is.

Vrijwilligers

Afgelopen zaterdag, op 13 april, was er ook een feestavond voor de vrijwilligers van Effekt’74. Waar veel andere verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers, is dat bij Effekt niet aan de hand. Meer dan een derde van de leden zit in een commissie en praktisch alle senioren leden zijn inzetbaar voor kantinedienst of coaching van een jeugdteam. Een luxe situatie die ook de sfeer en saamhorigheid binnen de vereniging weergeeft. De feestavond werd afgesloten door Effekt’74 lid Erik van der Ley, die samen met zijn buikspreekpop optrad. In dit optreden nam hij de taken van de diverse commissies en het reilen en zeilen binnen Effekt’74 op hilarische wijze onder de loep. Een geslaagde avond als een warming-up voor de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van Effekt’74 in september.

Alle uitslagen op een rij

Effekt’74 1 – De Veluwe 2:         6-4

Effekt’74 2 – Zwolle 3:                 5-5

Effekt’74 3 – DTS 4:                 5-5

Dinkelland 1 - Effekt’74 4:         3-7

Thibats 1 - Effekt’74 5:                 4-6

Borne 3 - Effekt’74 6:                 5-5

Effekt’74 7 – Vitesse’35 6:         5-5

Hatac 5 - Effekt’74 8:                 2-8

Duo

Effekt’74 1 – Torenstad 1: 5-0

Jeugd

Effekt’74 1 – Veluwe 3: 1-9

Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Een laatste ronde met verrassingen 2 uur geleden
Afbeelding
Gezellige rommelmarkt Koningsdag FOTO'S 4 uur geleden
Burgemeester Doret Tigchelaar samen met de 12 inwoners die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Lintjesregen in de gemeente Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09