Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek zijn tevreden over het verloop van de actie zaadmengsels. V.l.n.r. wethouder Gertjan ten Brinke, Bert Ooms, Jan Nollen en Jolande Hofman.
Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek zijn tevreden over het verloop van de actie zaadmengsels. V.l.n.r. wethouder Gertjan ten Brinke, Bert Ooms, Jan Nollen en Jolande Hofman. Foto:

Gemeente Wierden bloeit op door zaadmengsels actie

Gemeentenieuws

WIERDEN - De biodiversiteit in de gemeente Wierden krijgt komend bloeiseizoen een flinke impuls. Bijna 400 inwoners hebben een zaadmengsel aangeboden gekregen door de gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek. 

Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek zijn tevreden over het verloop van de actie zaadmengsels. Met de zaadmengsels wordt circa 22 hectare grond van de gemeente Wierden ingezaaid: ongeveer een hectare binnen de dorpen en 21 hectare in het buitengebied. Nu maar hopen op groeizaam weer. 

Voorzitter Bert Ooms van Landschapsvereniging De Reggestreek en wethouder Gertjan ten Brinke zijn blij verrast dat zoveel mensen meedoen aan de actie. Bert Ooms: “We hebben verschillende pakketten aangeboden voor de bebouwde kom of in het buitengebied met soorten die hier goed passen. Zo worden de dorpen en het buitengebied nog mooier.” Wethouder Gertjan ten Brinke is ook blij met de samenwerking en vult aan: “Dit is een mooie actie waarbij wij ons gezamenlijk inzetten voor een levendige en bloeiende toekomst.”

De gemeente Wierden zal bij groeizaam weer komend seizoen opbloeien tot een fleurig landschap. “De bloeiende zaadmengsels trekken allerlei insecten, bijen, vlinders, kleine zoogdieren en bodemleven aan. Daardoor ontstaat er een betere natuurlijke balans want ze vinden hier voedsel en schuilplekken en in combinatie met de bloemenpracht is het een win-winsituatie”, merkt Ten Brinke op.

Naast de bloemzaadactie is de landschapsvereniging en de gemeente Wierden ook betrokken bij de actie ‘1001ha’. Met een financiële bijdrage helpen ze boeren te verduurzamen door regulier grasland om te zetten naar kruidenrijk grasland. Kruidenrijk grasland is goed voor de biodiversiteit.

Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Een laatste ronde met verrassingen 2 uur geleden
Afbeelding
Gezellige rommelmarkt Koningsdag FOTO'S 4 uur geleden
Burgemeester Doret Tigchelaar samen met de 12 inwoners die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Lintjesregen in de gemeente Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09