informatie
informatie Foto:

Nieuws uit de gemeente

Realisatie van hofjeswoningen

De gemeente Wierden en vereniging Hôfke in Wierden werken samen aan de realisatie van hofjeswoningen in Wierden.

WIERDEN - Vanuit de Lokale Woonagenda 2022-2026 zet Wierden onder andere in op innovatieve woonconcepten, waaronder CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De vereniging “Hôfke te Wierden” (lokaal bewonersinitiatief) en de gemeente Wierden willen samen hofjeswoningen aan de Dasselaarshoek in de nieuwe wijk Zuidbroek in Wierden mogelijk maken. Tien levensloopbestendige woningen waarbij aandacht voor het langer zelfstandig thuis wonen en elkaar ontmoeten centraal staat.


Hofjeswoningen

De vereniging Hôfke te Wierden ambieert een woonconcept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. De doelgroeponafhankelijke woningen, met een slaap- en badkamer op de begane grond zijn zeer geschikt voor een brede doelgroep. Wethouder ten Brinke is trots op het initiatief. “De hofjeswoningen zijn een nieuw concept binnen onze gemeente en sluiten perfect aan op onze lokale woonagenda. Van starters tot senioren, iedereen met een sociaal actieve levenshouding en bereidheid tot burenhulp kan hier met veel plezier wonen.”


Ontmoeten en bewegen

De vereniging ziet een woonhof als een kleinschalig project van levensloopbestendige woningen en/of appartementen waarbij privacy en noaberschap hand in hand gaan. Jan Buijse, Voorzitter vereniging Hôfke te Wierden: “Je kent elkaar en helpt elkaar voort, met noaberschap en privacy hoog in het vaandel. Hoe mooi kan het zijn.”

Privacy is geborgd met een eigen tuintje, terwijl de gemeenschappelijke binnenplaats juist mogelijkheid biedt voor ontmoetingen en gezamenlijke activiteiten. Bewoners organiseren samen het onderhoud van deze gemeenschappelijke tuin. Door samen activiteiten te organiseren moet het wonen actiever, leuker, beter en goedkoper worden.


CPO

De woningen worden in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gebouwd. Dit betekent dat alle (potentiële) kopers samen overleggen en opdracht geven voor de bouw. De (potentiële) kopers hebben zo maximale invloed op de bouw van hun eigen woning, uiteraard binnen de kaders en de randvoorwaarden die door de gemeente gesteld zijn.


Meer informatie

Op www.hofketewierden.nl staat meer informatie over de vereniging Hôfke te Wierden en het woonconcept. Er zijn nog woningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen in aanmerking komen voor een woning wanneer zij zich aanmelden als lid van de vereniging. Zij worden dan ook uitgenodigd voor de ledenvergaderingen om mee te praten over het bouwen. Ook kunnen mensen zich aanmelden als belangstellende wanneer zij de ontwikkelingen willen volgen. In juni zal de vereniging een informatieavond organiseren waar het plan nader wordt toegelicht.

Bekijk voor meer informatie de website van vereniging Hôfke:

www.hofketewierden.nl