Het Algemeen Wierdens Mannenkoor is op zoek naar nieuwe leden. (Foto: Rob Nijhuis)
Het Algemeen Wierdens Mannenkoor is op zoek naar nieuwe leden. (Foto: Rob Nijhuis) Foto: Rob Nijhuis

Een 'rondje Wierden' met het Algmeen Wierdens Mannenkoor

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor (AWM) geeft op zondag 21 mei een koffieconcert in Zalencentrum Het Anker in Wierden.

WIERDEN - Het koffieconcert van het Algemeen Wierdens Mannenkoor begint om 12.00 uur. In dit concert neemt het koor de gasten mee in een luchtig programma, waarin vooral eigentijdse maar ook de klassieke wereld van muziek en zang voorbij komen. De entree is vrij en de koffie is gratis. Het programma, inclusief koffie, duurt ruim een uur. Het thema van het concert is 'Een rondje Wierden'. Het programma wordt ondersteund met beelden van het Wierdense landschap. De begeleiding is weer in de vertrouwde handen van Bert Webbink op de piano. Het volgende optreden van het koor zal het najaarsconcert in november zijn samen met het Nordhorns Mannenkoor.

De dirigent van het koor, Frauke Langbein, laat ook de gasten regelmatig meezingen. Het koor hoopt dat daarmee het enthousiasme voor de zang bij de aanwezige mannen wordt aangewakkerd, zodat ze zich na afloop spontaan aanmelden als potentieel lid. Muziekkennis is geen noodzaak, enthousiasme voor samen iets te presteren is al genoeg.

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor is namelijk bezig met zich te bezinnen op de toekomst van het koor. Heeft een mannenkoor nog recht van bestaan? Het AWM heeft nog steeds 35 leden, die op elke maandagavond nog enthousiast bij elkaar komen om samen te zingen en te genieten van het samen iets presteren. Maar wel is het een realiteit dat ook in het koor de vergrijzing toeslaat en er dringend gezocht wordt naar verjonging in het koor.

Uit het koor is een werkgroep samengesteld die zoekt naar verandering en vooral vernieuwing. Het repertoire van het koor wordt aangepakt ook naar het gebruik van meer eigentijds materiaal. Ook informatie over en vanuit het koor is nu vindbaar op de Facebookpagina en de website van het koor.

Leer het koor tijdens deze gelegenheid eens op een andere wijze kennen tijdens het 'Rondje Wierden'. 

algemeenwierdens mannenkoor.nl

Muziek