De gids kan deelnemers vertellen welke vogels te zien en te horen zijn. (Foto: Mark Zekhuis)
De gids kan deelnemers vertellen welke vogels te zien en te horen zijn. (Foto: Mark Zekhuis) Foto: Mark Zekhuis

Ga mee ‘OpStap’ om vogels te kijken in het Wierdense Veld

Algemeen

WIERDEN - Zaterdagochtend 13 en vrijdagochtend 26 mei om 07.00 uur houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie ‘Vogels kijken in het Wierdense Veld’.

Onder begeleiding van een gids wandelen deelnemers ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten van de buitenlucht en herkennen van vogels staat centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet er naar geluisterd en gekeken worden om de overvloed aan geluiden van vogels te kunnen duiden? De gids leert de deelnemers er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus wacht niet te lang met aanmelden.

Wierdense veld

Het Wierdense Veld is een natuurparel. Het is een hoogveenlandschap en dit landschap moet nat zijn. Hogere, drogere delen begroeit met heide wisselen af met de lagere, natte stukken waar veenmossen en hoogveenmossen groeien. Een bijzonder landschap waar specifieke planten en dieren leven die nergens anders kunnen leven. Het is een geliefde plek voor vogels. Je kunt denken aan zangvogels zoals geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kan worden gerekend op enkele spechtsoorten. De afgelopen jaren hebben kraanvogels succesvol gebroed in dit gebied, hun trompetterende roep is onmiskenbaar. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen.

Aanmelden

Aanmelden voor de excursie kan via de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal acht personen. 

De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Bekijk voor meer informatie en andere activiteiten ook de website van Landschap Overijssel.