Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tafeltennisvereniging Effekt'74 heeft passie voor de sport

De Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 bestaat volgend jaar 50 jaar. Voor de continuïteit van een vereniging is het van belang dat er regelmatig nieuwe leden zich aanmelden. Afgelopen jaar is dat redelijk succesvol geweest, zowel wat betreft jeugd als volwassenen. Ondanks corona kent Effekt’74 een lichte stijging in het aantal leden. 

WIERDEN - Door publiciteit in regionale kranten, social media en op schermen in Wierden, is de naamsbekendheid van Effekt’74 het laatste jaar sterk verbeterd. En regelmatig melden zich spontaan Wierdenaren die willen komen tafeltennissen.

Effekt’74 heeft sinds een tijdje een jeugdwervingscommissie, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Eén van de acties van deze commissie is om gastlessen te geven aan scholieren van lagere en middelbare scholen. Gelukkig staan de meeste scholen ervoor open om tijdens gymles aandacht te besteden aan tafeltennis. Zo zijn er onlangs een groot aantal gymlessen van de onderbouw van de Passie door vrijwilligers van Effekt’74 verzorgd. Deze lessen vonden plaats zowel in Sporthal Het Dikken als in Sportzaal Het Noordbroek.

Effekt'74 was op elke clinic met vier vrijwilligers (in wisselende samenstelling) en vier tafeltennistafels aanwezig. Er was een programma voorbereid waarbij de leerlingen op een speelse wijze kennismaakten met tafeltennis. Na een warming-up kwamen diverse aspecten van tafeltennis aan bod. Voor veel leerlingen is tafeltennis een onbekende sport. En voor velen was tafeltennis lastiger dan ze hadden verwacht, want hoe moeilijk kan het nu zijn om een klein balletjes met een veel groter batje te raken? Dat raken ging meestal nog wel, maar om het balletje dan ook nog een beetje richting mee te geven en over het netje te spelen en op de andere helft van de tafel te laten landen, dat viel niet altijd mee. Gelukkig konden de vrij-


willigers van Effekt wat aanwijzingen geven, waardoor het naar verloop van tijd steeds beter ging. Voor veel leerlingen was het een leuke invulling van de gymles, waarbij ze voor het eerst kennismaakten met tafeltennis. Een aantal leerlingen gaf aan dat ze het zo leuk vonden, dat ze overwogen om eens bij Effekt te komen trainen. Uiteraard zijn ze meer dan welkom om bij Effekt'74 hun tafeltennis skills te verbeteren.

Wie ook wil kennismaken met tafeltennis, is van harte welkom bij Effekt'74. Ook wanneer men geen leerling van de Passie is. Wel wordt gevraagd om vooraf even een appje te sturen naar Erik van der Ley (06-504 446 17). Hij zorgt dan voor de ontvangst en een batje om mee te spelen.