Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kan iedereen met vragen over hoe zaken digitaal geregeld kunnen worden bij de overheid terecht. Zowel in de bibliotheek in Wierden als in Enter is er een spreekuur van IDO.

WIERDEN/ENTER - Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Denk aan het aanvragen van toeslagen, werk zoeken, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen en het maken van een afspraak bij de gemeente. Daarvoor moet men wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. Dit is niet voor iedereen even makkelijk, maar misschien toch makkelijker dan in eerste instantie gedacht.
Wie hulp wil bij het regelen van zaken via de computer of beter wil leren omgaan met de websites van de overheid is elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur welkom op het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Wierden. Donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur wordt er een spreekuur gehouden in Bibliotheek Enter. Een afspraak maken voor het spreekuur is niet nodig. Ook hoeft men geen lid te zijn van de bibliotheek.