Afbeelding
Foto:

Wierden Sportief 55+

WIERDEN - Bijna 20 jaar geleden zag de gymgroep Wierden Sportief 55+ het levenslicht. De oprichting van deze gymgroep was een initiatief van de Gemeente Wierden met als doelstelling “Meer bewegen door Ouderen” onder professionele leiding en waarbij, naast sportiviteit, gezelligheid voorop staat.

Eén van de deelnemers van het eerste uur is Luuk Wolters. Luuk zag aldus bewegen wel zitten en dacht “dat wil ik wel tot mijn tachtigste blijven doen.” Inmiddels zijn we 20 jaar verder en heeft Luuk de leeftijd van 87 jaar bereikt! Reden om Luuk tot ere-lid te benoemen. Luuk is voor de gymgroep het voorbeeld van “hoe blijf ik tot op hoge leeftijd fit en gezond”.

De gymgroep bestaat momenteel uit 12 personen, zowel mannen als vrouwen, in de leeftijd van 64 tot en met 85 jaar. Op de woensdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur gymmen ze onder de deskundige leiding van Annelies Zwijnenberg in de tennishal van Tennisvereniging De Stouwe en na de gymles is er natuurlijk tijd voor een gezellig kopje koffie.

De gymgroep Wierden Sportief 55+ kan nog wel wat uitbreiding van de groep gebruiken! Wie belangstelling heeft in het aansluiten bij de gymgroep kan contact opnemen met Siny Hulsink via telefoonnummer 06 48736681 of met Albert Veldhuizen via telefoonnummer 06 45009262. Een keer langskomen in de tennishal op de woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur is mogelijk.