Opladen, in- en uitchecken, informatie vinden over de reis zelf... het is niet allemaal even makkelijk. Een proefreisje kan helpen om zelfverzekerd bus en trein in te stappen.
Opladen, in- en uitchecken, informatie vinden over de reis zelf... het is niet allemaal even makkelijk. Een proefreisje kan helpen om zelfverzekerd bus en trein in te stappen. Foto:

Proefreis met openbaar vervoer vanuit Wierden

Het openbaar vervoer is praktisch en brengt je naar de mooiste plekken - in ieder geval wanneer men niet staakt... Maar reizen met het OV kan ook complex zijn, bijvoorbeeld voor ouderen die voor het laatst reisden toen de strippenkaart nog bestond. Voor hen zijn de OV-ambassadeurs een uitkomst.

WIERDEN - De OV-ambassadeurs houden maandelijkse inloopspreekuren door de hele regio om mensen te helpen met al hun vragen over het openbaar vervoer. In Wierden is de eerstvolgende bijeenkomst op vrijdag 23 september van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek aan de Poelistraat 2.

Om de opgedane kennis in de praktijk te brengen houden de OV-ambassadeurs ook een proefreis vanuit Wierden, namelijk op maandag 10 oktober. Mensen gaan dan op pad samen met de OV-ambassadeurs, die dan helpen bij de praktische zaken zoals het opwaarderen van een kaart en het in- en uitchecken bij de diverse vervoerders. Mensen betalen wel zelf hun reiskosten voor deze proefreis. 


Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur