De uitjes vallen altijd goed in de smaak bij kunst- en cultuurliefhebbers. Archiefbeeld van een Museum-Plus bus activiteit vanuit Rijssen.
De uitjes vallen altijd goed in de smaak bij kunst- en cultuurliefhebbers. Archiefbeeld van een Museum-Plus bus activiteit vanuit Rijssen.

Met de Museum-Plus bus naar het Cobra museum

Algemeen

Op dinsdag 18 oktober rijdt de Museum-Plus bus in samenwerking met De Welle naar het Cobra museum voor moderne kunst in Amstelveen. Senioren van 70 jaar en ouder die graag eens een museum willen bezoeken maar dit niet meer zelfstandig kunnen zijn van harte welkom. 

WIERDEN - De bus vertrekt om 09.15 uur vanaf het gebouw van De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21 en zal rond 17.15 uur weer terug zijn. Alleen voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd, de rest van de dag is volledig kosteloos.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Gaat u ook mee? Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 23 september. Aanmelden kan per telefoon (0546-571693) of mail (k.rodijk@stichtingdewelle.nl), vol = vol.