Afbeelding

Enterse Dagen zijn in aantocht

Algemeen

Dat de Enterse dagen eraan komen is al zichtbaar in de straten. Bewoners van buurten en straten zijn druk aan het bouwen in het thema ‘Enter doet een boekje open’.

ENTER - Zo ook het thema ‘Vakantie fotoalbum’ dat door de Museumbuurt Dorpsstraat wordt uitgevoerd. Emma, Kendra, Anne, Eva, Sem en Elmer maken van het strand- en zeekiekje alvast een levend beeld. Lekker languit in de strandstoelen liggen in het zonnetje en spelen in het zand. Zij hebben wel zin in de Enterse Dagen. “De optocht en we gaan ook nog leuke dingen doen op school”, vertelt Emma. “Ja iets met jungle of zo”, vult Sem aan. Verdere buurtthema’s zijn onder andere: Arendsoog, Junglebook, Tirol, Pippi Langkous, Sjakie en de chocoladefabriek, Vuur de Wille doet een boekje open over piraten, spoorboekje, Harry Potter en nog veel meer thema’s.

Op dinsdag 13 september gaat het feest echt beginnen. De tent is open en de Brabantse Natasja Poels (Helene Fischer Tribute) treedt dan op. Daarnaast een optreden van Die Powerhosen en tussendoor de Twentse Super Combinatie (94.50 MHz, piratenmuziek uit Enter). 

Traditioneel is op woensdag weer de officiële opening van de Enterse Dagen en daarna de traditionele Enterse bandjes avond in de tent. Op woensdagmiddag zijn er overigens ook al activiteiten voor de kinderen en die zijn er ook op donderdag en vrijdag. 

De donderdag begint ’s middags met een programma voor de senioren en voor de echte liefhebbers is ’s avonds in de tent de grote finale van de onvervalste Enterse Pats Boem Show.

Het weekend begint op vrijdag 16 september met het Enterse bedrijvenuurtje. Er is een optreden van de Drentse volkszanger Jannes en tussendoor zorgt DJ Gerrit Klein Nagelvoort voor de muziek. Daarna moet de tent leeg en plaatsmaken voor The Dirty Daddies, volgens Giel Beelen de beste coverband van Nederland. Tussendoor DJ Sander Scheperman. Kortom, een topavond voor de echte muziekliefhebber. De zaterdag begint uiteraard weer met de prachtige optocht door de straten van Enter, vanaf 14.00 uur.

Aan het eind van de zaterdagmiddag (begin van de avond) worden onder andere de prijzen van de optocht, Superbuurt en straatversiering bekend gemaakt. ’s Avonds de uitsmijter van de Enterse Dagen, een optreden van Waylon (deelnemer aan het Eurovisie Songfestival met Ilse de Lange / The Common Limmits in 2014) in de tent. Na zijn optreden neemt DJ Lars het over tot het einde van de avond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding