Erwin te Boekhorst van Swift Deventer (links) won zijn drie partijen.
Erwin te Boekhorst van Swift Deventer (links) won zijn drie partijen. Foto:

Tafeltennisvereniging Effekt'74 start met najaarscompetitie

De trainingen van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 zijn onlangs weer begonnen. Voor de meeste teams begint de najaarscompetitie deze week. De thuiswedstrijden worden komende vrijdag om 20.00 uur gespeeld in Sportzaal ‘Het Noordbroek” aan de Marjoleinlaan.

WIERDEN - Effekt’74 heeft dit jaar tien senioren- en twee juniorenteams ingeschreven voor de competitie. Dat zijn er twee meer dan in de afgelopen voorjaarscompetitie: één extra seniorenteam en één extra jeugdteam. Effekt is vooral blij dat het aantal jeugdleden stijgend is. Dat komt mede door de enthousiaste trainers Lisanne, Erwin en Gerian. De jeugd die competitie speelt kan tweemaal per week trainen, op maandag- en woensdagavond, terwijl de jeugd-recreanten alleen op woensdagavond “tafeltennisles” krijgen. Het is voor jeugd tot 16 jaar altijd mogelijk om een keer mee te spelen op woensdagavond. Aanmelding vooraf hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld (Erik van der Ley: telefoon en WhatsApp: 06-504 446 17). 

Bij de senioren speelt het eerste team na de promotie uit de hoofdklasse in de landelijke derde divisie. Dat betekent dat ze te maken krijgen met onbekende tegenstanders uit Assen en Sidderburen (Groningen), maar gelukkig ook wedstrijden spelen tegen “oude” bekenden uit Almelo, Enschede en Twello. Het tweede team speelt weer in de regionale hoofdklasse. Daarnaast heeft Effekt’74 teams in de klassen 1 tot en met 6 (met uitzondering van de vijfde klasse). Zo kunnen tafeltennissers van Effekt‘74 hun wedstrijden spelen op het niveau dat het beste bij hen past. 

Effekt’74 zal elke week verslag doen van de wedstrijden van hun teams: niet alleen van het eerste, zoals bij veel andere sportverenigingen, maar ook van de teams die lager spelen. Hun prestatie is even groot (en soms nog groter), dan de prestatie van de spelers die met veel talent zijn geboren. 

Effekt’74 wenst al hun teams veel sportiviteit en succes in de komende najaarscompetitie. Mocht u zelf een keer willen spelen dan kan dat op maandag-, woensdag- en vrijdagavond of op zaterdagmiddag. Bij voorkeur vooraf aanmelden bij Erik van der Ley. Een batje en trainingsballen zijn op de club aanwezig.

Team 5 speelde afgelopen vrijdag al hun eerste wedstrijd tegen Swift team 8 uit Deventer. Deze wedstrijd ging met 7-3 verloren tegen deze sterke tegenstander. Bij Swift speelt de rolstoeler Erwin te Boekhorst, die zijn drie partijen wist te winnen. Een handicap hoeft dus geen reden te zijn om niet te gaan tafeltennissen.

tafeltennis