Onderweg zal er regelmatig gestopt worden, zodat de gids bijzondere details kan vertellen. (foto: Clifton Buitink)
Onderweg zal er regelmatig gestopt worden, zodat de gids bijzondere details kan vertellen. (foto: Clifton Buitink) Foto: Clifton Buitink

‘OpStap' fietsexcursie in natuurgebied De Doorbraak

Landschap Overijssel houdt donderdag 15 september een ‘Op stap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wordt ongeveer 2,5 uur door dit waterrijke gebied gefietst. De route voert een stukje langs de Reggen, waar flora en fauna samenkomen. De excursie start om 13.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. 

YPELO - De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Tijdens deze ’OpStap’ excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. 

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen. De kosten zijn 5,- euro per volwassene en 3,- euro per kind. Als donateur van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen kan men op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Kijk voor meer informatie op

landschapoverijssel.nl