Gemeente wint Afvalfonds Verpakkingen Award 2022

WIERDEN - Verpakkingen die gescheiden worden ingeleverd, worden gerecycled tot nieuwe verpakkingen of andere producten. Wanneer er te veel vervuiling tussen het verpakkingsafval zit, wordt de volledige partij afgekeurd. De verpakkingen kunnen dan niet gerecycled worden en worden verbrand. Met de bewustwordingscampagne die de gemeente samen met Twente Milieu startte, werden inwoners geïnformeerd over wat er in de verpakkingencontainer hoort en wat niet. Kortenhoeven: "Veel inwoners deden al hun best wat scheiding van afval betreft, maar de cijfers wezen nog op teveel vervuiling. Onwetendheid kan hierbij een rol spelen en dus hebben wij daar het afgelopen jaar met een bewustwordingscampagne aandacht aan besteed.”

Gemeente Wierden is dus op de goede weg, maar het kan nog beter. Er wordt nog steeds vervuiling in het verpakkingsafval aangetroffen, maar gelukkig leidt dat niet meer tot (veel) afkeur. “Het winnen van deze Award zien we als een mooie aanmoediging om het in de toekomst nog beter te doen”, aldus Kortenhoeven. Gemeente Wierden en Twente Milieu zullen ook in komende periode inwoners bewust(er) maken van het op een goede manier scheiden van afval.

Het Afvalfonds zet zich samen met alle partners in voor een circulaire verpakkingsketen om zodoende een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.