De gemeente Wierden wint

Tijdens de eerste editie van de Afvalfonds Verpakkingen Awards op 9 juni zijn negen awards uitgereikt. Gemeente Wierden werd winnaar in categorie A, een ‘Gemeente met een bewezen goed werkend inzamelsysteem voor alle verpakkingsstromen met als resultaat hoge kwaliteit en kwantiteit van het ingezameld materiaal’. 

WIERDEN - Wethouder Richard Kortenhoeven: "Het winnen van de Award is een hele mooie waardering voor onze gemeente, de inwoners en ons afvalinzamelingsbeleid”. Gemeente Wierden scoort hoog met betrekking tot vervuilingsreductie. "Ik ben trots op deze Award, maar dat de kwaliteit en kwantiteit van ingezameld verpakkingsmateriaal vooruit is gegaan, hebben we voornamelijk aan onze inwoners te danken”, aldus Kortenhoeven.


De jury was met name erg enthousiast over de onderscheidende bewustwordingscampagne die de gemeente vorig jaar samen met Twente Milieu startte en het plan van aanpak bij het verwijderen van de bovengrondse verzamelcontainers. In deze containers belandde te vaak vervuild verpakkingsafval of foutief afval.

Lees verder op pagina 2.