Positief resultaat

WIERDEN - Het college van gemeente Wierden legt de gemeenteraad de jaarrekening 2021 voor met een positief resultaat van 3.641.000,- euro.

Het positieve resultaat komt vooral voort uit een aantal éénmalige meevallers als een fors hogere algemene uitkering uit het gemeentefonds, een hogere opbrengst leges omgevingsvergunning en een voordeel op grondexploitatie. "Het is natuurlijk geweldig om op deze wijze het laatste jaar van de coalitieperiode af te sluiten. Hoewel het met name om eenmalige meevallers gaat en wij structureel nog voldoende uitdagingen hebben, is het geweldig om zo'n jaarrekening te kunnen presenteren aan de gemeenteraad, aldus wethouder Richard Kortenhoeven. "Daarnaast geeft de jaarrekening een mooi overzicht van wat er het afgelopen jaar is gerealiseerd, zoals optimalisatie afvalinzameling, herinrichting Dorpsstraat in Enter, Maatschappelijke Agenda en de Visie op Dienstverlening.

Het positieve resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Daarnaast is het voorstel om van de algemene reserve in 2022 een bedrag van € 272.000 te bestemmen voor een nieuw te vormen krediet Wachtlijstproblematiek Jeugdzorg.