Controleer voor je op reis gaat of en hoe lang je reisdocument nog geldig is. Helaas zijn er nog steeds mensen die bij de vertrekbalie pas ontdekken dat ze verlopen zijn...
Controleer voor je op reis gaat of en hoe lang je reisdocument nog geldig is. Helaas zijn er nog steeds mensen die bij de vertrekbalie pas ontdekken dat ze verlopen zijn... Foto:

Gemeente: vraag op tijd uw reisdocumenten aan

De afgelopen weken zagen we het al veelvuldig: drukte op onze nationale luchthaven. Na twee jaar corona hebben we weer massaal de reislust te pakken. Ook de gemeenten in de regio merken dit in het toegenomen aantal aanvragen voor reisdocumenten. Zij roepen mensen op om op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

WIERDEN - Gemeenten roepen hoe dan ook al jaarlijks op om dit op tijd te controleren. Door een combinatie van factoren is het dit jaar echter extra belangrijk om er op tijd bij te zijn. Mensen vervangen hun paspoort of ID-kaart vaak pas wanneer het echt moet, dus nu we weer massaal gaan reizen blijken er ook weer veel verlopen documenten te zijn die nú vervangen moeten worden. Bovendien hebben gemeenten het ook extra druk als gevolg van de toegenomen stroom vluchtelingen uit Oekraïne. Dit brengt namelijk het nodige papierwerk met zich mee voor de ambtenaren. 


De gemeente vraagt inwoners om voor het aanvragen van een document een afspraak te maken via de website van de gemeente, men kan dan precies zien wanneer men langs kan komen.

www.wierden.nl