Inloopbijeenkomst over huurwoningen Akkerwal

Niet alleen wethouder Coes ziet de woningbouw aan de Akkerwal als een oplossing. Ook John Olde Olthof, directeur-bestuurder Reggewoon vindt het mooi om samen snel te kunnen handelen nu de druk op de woningmarkt zo hoog is.

WIERDEN - De locatie in Zuidbroek wordt door de gemeente voor een periode van 25 jaar beschikbaar gesteld aan Reggewoon. De woningen kunnen snel gebouwd worden door gebruik te maken van prefab woningen. Voor de prefab woningen wordt vooral hout gebruikt. Dit is lichter en duurzamer dan beton.

Er zullen 10 levensloopgeschikte woningen verrijzen aan de Akkerwal. Dit zijn woningen waar men ook comfortabel kan wonen wanneer men minder goed ter been is. Voorzieningen zoals badkamer en toilet bevinden zich bij de levensloopgeschikte woningen op de begane grond. Daarnaast zullen er 15 eengezinswoningen met woonkamer, keuken, badkamer/toilet op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping, worden gerealiseerd. 


Tijdens de inloopbijeenkomst op 11 mei van 16.00 tot 19.00 uur bij Het Anker aan de Wilhelminastraat in Wierden kan iedereen die geïnteresseerd is binnenlopen. De plannen en schetsen zijn te bekijken en de gemeente en Reggewoon zijn aanwezig om meer informatie te geven.