Afbeelding
Foto:

Mitsubishi terug in Europees B-segment met nieuwe Colt

Mitsubishi wil in 2023 zijn rentree maken in het Europese B-segment van de kleine auto's. Het merk brengt de vijfdeurs Colt hatchback op de markt, uiteraard met een hybride aandrijflijn als optie.

Mitsubishi is niet echt een merk met een heel breed gamma; in Nederland zijn alleen de Space Star en Eclipse Cross PHEV leverbaar. De Outlander was al in 2020 geschrapt. Er is dus op zijn zachtst gezegd wel wat nieuwe aanwas wenselijk. Eerder kondigde Mitsubishi al aan dat de nieuwe ASX in 2023 naar Europa komt, afgelopen week kwam het nieuws dat komend jaar de Colt ook de oversteek maakt.

Colt is een bekende naam bij het merk; geïntroduceerd in 1962 en met name te vinden op compacte modellen die wereldwijd verkocht werden. De meest recente generatie, die tot eind 2012 geproduceerd werd door NedCar in Born, werd 400.000 keer verkocht.

Uiteraard zal de nieuwe Colt weer een mooie, moderne auto zijn. Deze zal gebouwd worden in Turkije op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het belooft dus een heel bereikbaar model te worden dat een brede groep kopers aan moet spreken. Frank Krol, President & CEO bij Mitsubishi Motors Europe: "We kijken uit naar een nieuw succesvol hoofdstuk van de Colt en van het merk Mitsubishi Motors in Europa.”