Afbeelding
Foto:

Smart groeit door met nieuwe SUV: introductie later dit jaar

Ook Smart moet er aan geloven: ze gaan dit jaar een heuse compacte SUV op de markt brengen. Een logische zet, aangezien dit tegenwoordig het meest succesvolle segment is.

Smart lanceerde in 1998 de eerste auto; een compacte tweezitter met verwisselbare plastic panelen. Een opmerkelijk samenwerking tussen Mercedes-Benz, horlogemaker Swatch en ART. Hoewel het autootje toen veel amusement opleverde, wist het ook echt kopers te trekken dankzij zijn unieke uiterlijk. Door de jaren heen groeide Smart van twee- naar vierzitters, met nu dus de eerste SUV volgens het merk.

Onder de noemer 'Smart #1' lanceert men later dit jaar deze compacte SUV. In juli moet deze de typegoedkeuring ontvangen. Smart nodigt kopers nu al uit om hun interesse kenbaar te maken. Zo verschijnt deze als eerste in een Launch Edition met uitgebreide opties.

De Smart #1 krijgt een aantrekkelijk, futuristisch ontwerp mee. Het merk benadrukt hiermee de design-innovaties waar men bekend om staat. Elementen zoals de verborgen elektrische handgrepen, frameloze deuren en het 'zwevende' halo-dak maken hem een aantrekkelijke verschijning. Hij is ook de eerste van een nieuwe generatie geheel elektrische Smart-modellen. Kijk voor meer informatie over dit model ook op: www.future.smart.com