Afbeelding
Foto:

Alfa Romeo komt met geëlektrificeerde Tonale

Alfa Romeo komt met een nieuw model: de Tonale. Het is de eerste geëlektricifeerde compacte SUV van het Italiaanse merk. Een sportieve insteek in dit populaire segment.

Alfa Romeo heeft inmiddels de orderboeken geopend in Nederland voor dit nieuwe model. Als introductieversie komt deze in een Tonale Edizione Speciale 130PK Hybrid. Hij komt met een 130 pk sterke 1.5 4-cilindermotor, gekoppeld aan een 48-volt 15 kW elektromotor. 

Alfa Romeo zet in op een sportieve, featurerijke belevenis. Hij zit dan ook boordevol met mooie touches en innovaties. Zo is de Tonale voorzien van sportieve 20" lichtmetalen velgen met rode remklauwen en matrix LED adaptieve verlichting voor. Binnen zien we sfeerverlichting, alcantara stoelbekleding, leren sportstuur, aluminium schakelflippers en instapsierlijsten. Uiteraard komt deze met een uitgebreid infotainmentsysteem. Gebaseerd op het Android besturingssysteem, met zowel een 12,3 inch als 10,25 inch display. Verder kan de Tonale autonoom rijden op niveau 2, met nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen. Alfa Romeo belooft een aangename rijervaring waarbij de bestuurder centraal staat - de rijhulpen werken zonder het rijgenot nadelig te beïnvloeden. De Alfa Romeo Tonale is als Edizione Speciale bestelbaar met een vanafprijs van 46.080 euro.