Afbeelding
Foto:

Nieuwe bediening voor Peugeot-automaten in 208 en 2008

Het zijn soms de kleine dingen die het doen; zoals het verbeteren van de ergonomie en het gebruiksgemak van elementen in de auto. Peugeot ziet een mooie kans om ook de automaatbediening te verbeteren. Daarom introduceren zij een nieuw bedieningselement voor de modellen 208 en 2008.

Deze modellen met automatische transmissie krijgen niet langer een traditionele uitstekende hendel, maar een schakelaar die in de middenconsole zit. De schakelaar wordt uitgevoerd met chroom, een pianozwarte look en carbon fiber voor de geïntegreerde polssteun. Een aantrekkelijk maar ook heel praktisch bedieningselement dat zowel op elektrische auto's als auto's met verbrandingsmotor te vinden zal zijn. Het enige verschil is dat er voor auto's met verbrandingsmotor een knop M zal zijn, waarmee men over kan schakelen naar handmatig schakelen met de flippers achter het stuur. Bij elektrische auto's is dit een knop B, voor in- en uitschakelen van het regeneratief remmen. Dit is te vinden op de e-208 en e-2008. 

In deze specifieke functionaliteit is ook nog een quality of life aanpassing gedaan. Zo blijft de setting van deze B-knop vastgehouden, ook nadat men de schakelaar gebruikt heeft. Oftewel, men hoeft dit na een herstart niet meer opnieuw in te stellen. Het is misschien niet een heel spannend iets, maar juist dit soort kleine handelingen zijn vaak een ergernis omdat ze afleiden.