Opel Rocks E
Opel Rocks E Foto: Christian Bitmmann

Opel Rocks-e is er al vanaf 8.499,- euro

Elektrisch rijden voor personen vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs B is mogelijk met de elektrische Opel Rocks-e. Een 5,5 kWh-batterij is in ongeveer vier uur opgeladen en daarmee kan tot 75 kilometer gereden worden.

Naar verwachting is de nieuwe Opel Rocks-e in het tweede kwartaal van 2022 leverbaar. Vanaf dan kan men de compacte tweezitter op de Nederlandse wegen tegenkomen. Door het unieke ontwerp is de Rocks-e niet te missen. Volgens Opel zelf is de Rocks-e het antwoord op de steeds groter wordende vraag naar individuele, duurzame en betaalbare mobiliteit in grote steden. 

Vergeleken met een traditionele stadsauto is de Opel Rocks-e voordelig in de aanschaf. Voor 8.499,- euro koopt men al de basisversie. Opel biedt ook financieringsmogelijkheden waarna er na een eerste aanbetaling een bedrag vanaf 89 euro per maand betaald moet worden. Verder behoort ook private lease tot de mogelijkheden.

Met een actieradius van 75 kilometer (WLTP) en een topsnelheid van 45 km/u is de Opel Rocks-e vooral geschikt voor ritten in de stad. Hoeveel kilometer er daadwerkelijk afgelegd kan worden op een volle batterij is afhankelijk van onder meer de rijstijl van de bestuurder, de temperatuur en of de af te leggen route vlak of heuvelachtig is.
Het opladen kan via een 220V stopcontact. De laadkabel daarvoor is opgeborgen in de stijl van het passagiersportier en is drie meter lang. Voor het opladen bij een openbaar AC-laadpunt is een adapter optioneel beschikbaar.

De compacte afmetingen, de Opel Rocks-e heeft een lengte van 2,41 meter, hebben als voordeel dat het makkelijk manoeuvreren is, ook in smalle straatjes. De draaicirkel bedraagt slechts 7,2 meter. Ondanks deze afmetingen biedt de Rocks-e ruimte aan twee inzittenden en diverse opbergplaatsen.

De Opel Rocks-e komt in drie uitvoeringen. Allereerst is er de basisversie met standaard LED-koplampen, LED-knipperlichten en een panoramisch dak. De basisversie heeft een vanafprijs van  8.499,- euro.  De uitvoeringen Tekno en Klub zijn beide leverbaar vanaf 9.299,- euro. Deze versies zijn direct herkenbaar door de ‘x-Style'-wielkappen, portieren met zwarte strepen en andere kleurrijke details. De laatste twee uitvoeringen zijn door de  smartphonehouder  en connectiviteitsmogelijkheden klaar voor infotainment.

Ga voor meer informatie over de uitvoeringen en de financieringsmogelijkheden naar www.opel.nl.

Opel Rocks E
Opel Rocks E