Afbeelding
Foto:

Eerste Ford Pro E-Transit in Europa geproduceerd

De eerste exemplaren van de Ford Pro E-Transit zijn geproduceerd en op weg naar klanten en vele zullen nog volgen. Er zijn inmiddels al meer dan 5.000 orders voor de E-Transit.

De E-Transit maakt het voor ondernemers mogelijk om hun wagenpark te elektrificeren en dat komt volgens Ford vooral door het totaalplaatje. Er zijn 25 uitvoeringen van de E-Transit, waardoor deze voor diverse bedrijfsactiviteiten in te zetten is. De Ford E-Transit is er als bestelauto, bestelauto dubbele cabine en chassis enkele cabine en in verschillende hoogte- en lengtematen.
Een volle batterij heeft een bruikbare capaciteit van 67 kWh en dat maakt het rijbereik tot 317 kilometer (WLPT). Moeten er meer kilometers afgelegd worden dan is het goed om te weten dat in 34 minuten de batterij van 15 tot 80 procent opgeladen kan worden met een 115 kW DC-snellader. De Ford E-Transit is leverbaar met een elektrometer van 184 pk of 269 pk en een maximumkoppel van 340 Nm.
Verder biedt de E-Transit de mogelijkheid om op locatie bijvoorbeeld gereedschappen, lampen en laptops te voorzien van elektriciteit. Ook is de Ford E-Transit de eerste bedrijfswagen van Ford die voorzien is van het nieuwe SYNC 4 infotainmentsysteem met een touchscreen van 12 inch. SYNC 4 kan de meest efficiƫnte route plannen en toont de beschikbaarheid van onder meer laadstations in de buurt. Door de stembediening hoeft de bestuurder zijn ogen niet van de weg te halen. Het systeem blijft verder up-to-date door de over-the-air updates.
De Ford E-Transit is verder uitgerust met de nodige assistentiesystemen, die het rijden niet alleen veiliger en comfortabeler maken, maar ook kosten kunnen voorkomen. Zo kan het Reverse Brake Assist bij het achteruitrijden een botsing voorkomen met obstakels, voetgangers en fietsers door zelf te remmen als de bestuurder dat niet doet. Het systeem maakt daarvoor gebruik van een camera en sensoren.

De Ford E-Transit bestelauto is er vanaf 49.050,- euro en de chassis cabine vanaf 48.675,- euro. Voor de versies met een motor van 269 pk geldt een meerprijs van 2.150,- euro.