Het Maker Festival Twente is een van de vijftien evenementen die gehonoreerd is met een Provinciale subsidie.
Het Maker Festival Twente is een van de vijftien evenementen die gehonoreerd is met een Provinciale subsidie. Foto: Christina Bakuchava

Provicincie steunt vijftien evenementen met subsidie

Algemeen

TWENTE - De Provincie Overijssel heeft subsidies toegekend aan een vijftiental evenementen in heel Overijssel. Men stelt ook dit jaar voor kleinschalige evenementen subsidies vast om hen te kunnen helpen met het organiseren en doorgroeien.

De Provincie Overijssel subsidieert zowel de grotere beeldbepalende evenementen als kleinere activiteiten die tot de verbeelding spreken en door zouden kunnen groeien. Denk aan kleinschalige sport- en culturele initiatieven. Na een moeizame periode gaat het langzaam weer beter met de evenementenbranche. Ook uitgestelde activiteiten kunnen nu weer ingehaald worden.

In deze ronde zijn vijftien activiteiten gehonoreerd met een bijdrage. Er zit voor iedereen wel iets bij. Zo is er het Maker Festival Twente, waarvoor ook in Wierden activiteiten gehouden zijn in de aanloop. Anderen zijn het Booster festival, de Batavierenrace, Jumping Schröder, Kunstenlandschap, Festival De Vecht, Kindercorso Vollenhove, het Stadsfestival, Glasrijk Tubbergen, Dutch Masters of MTB, de Landgoed Twente Marathon, Ster van Zwolle, de Hellendoorn Rally, Overkill en Kerst in Oud Kampen.