Scholieren zijn al met gidsen van de Historische Kring Wederden op pad geweest.
Scholieren zijn al met gidsen van de Historische Kring Wederden op pad geweest.

Wandelingen in het kader van Tweede Wereldoorlog

Algemeen

WIERDEN - Er hebben al meerdere wandelingen plaatsgevonden in het kader van de bevrijding en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. De Wierdense basisscholen maken hierbij dankbaar gebruik van de gidsen van de Historische Kring Wederden. Ook de komende tijd kan nog worden deelgenomen aan deze wandeling.

In de wandeling zijn ruim 20 onderwerpen verwerkt, die een connectie hebben met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, in het centrum van Wierden. Daarbij wordt tevens een rondgang langs de oorlogsgraven op de begraafplaats aan de Appelhofstraat gemaakt.

Ook in de komende weken vinden er allerlei activiteiten op de scholen plaats binnen het thema ‘oorlog’, waaronder gastlessen met betrekking tot gebeurtenissen in Wierden.

Uiteraard zijn er nog mogelijkheden voor iedereen om deze wandeling met het thema ‘oorlog en vrede’ mee te lopen. Dit kan op zaterdag 16, 23 en 30 april. Inschrijven kan bij het secretariaat van de HKW via (secretariaat@historischekringwierden.nl). De kosten voor deelname bedragen 2,- euro per persoon. De wandeling start bij de Dorpskerk om 14.00 uur. Afsluitend kan van gratis koffie of thee worden genoten bij de HKW in de van Buurenstee, waarbij tevens de tentoonstelling ‘Wiej bint Vriej’ te bezoeken is.