Examenconcert van Sint Jan

Het A-orkest van Harmonie Sint Jan geeft weer een concert voor publiek. Dit concert is een bijzonder concert, omdat twee leden van het orkest hun D-examen gaan doen. Lieke van Groningen (19) en Melle Wassink (17) zullen worden begeleid door het A-orkest en worden beoordeeld door een vakjury, waaronder hun docenten van Muziekschool Kaliber.

WIERDEN - Het A-orkest zal de avond openen met Festive Ouverture van Dimitri Shostakovich, waarna zij de twee leden presenteert. Lieke van Groningen speelt samen met haar vroegere klarinetdocent het klarinetconcert nr 2 van Felix Mendelsohn.
Na de pauze volgt Victor’s Tale van John Williams, bekend van de film The Terminal. Melle Wassink brengt het ritmisch en opzwepende Wosenku van Donnie Duval ten gehore en Blue Bells of Scotland van Arthur Pryor, gebaseerd op een oude Schotse folksong uit de 19e eeuw.


Iedereen is op zaterdag 9 april om 20.00 uur van harte welkom om in de RK Kerk aan de Kerkstraat in Wierden naar het concert van Harmonie Sint Jan te komen luisteren. Toegang is gratis.