Nomineer kandidaten voor Cultuurprijs Overijssel

Wie maakte in het afgelopen cultuurseizoen het verschil? Personen, groepen of organisaties uit de hele provincie Overijssel kunnen voor de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel worden genomineerd. Nomineren kan tot vrijdag 22 april op www.cultuurprijsoverijssel.nl. 

De beide prijzen zijn bedoeld voor die makers uit Overijssel die de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt. De winnaars ontvangen naast een kunstwerk en oorkonde, het prachtige geldbedrag van 10.000,- euro (voor de winnaar van de prijs Cultuurtalent in de vorm van een projectsubsidie).

Kandidaten in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren, kunnen worden aangemeld.

De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in mei. Op 19 september worden de cultuurprijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle. Het programma van de uitreiking wordt samen met de winnaars gemaakt en staat volledig in het teken van kunst en cultuur in Overijssel én de beide winnaars in het bijzonder. 

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Overijssel.

cultuurprijsoverijssel.nl