Afbeelding

Presentatie over de bevrijding Hoge Hexel

Algemeen

Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter en de Historische Kring Wederden houden op vrijdag 1 april een bijeenkomst in het Kulturhus in Hoge Hexel. Gastspreker die avond is Kees Kroon met een presentatie over hoe Hoge Hexel werd bevrijd op 7 april 1945, twee dagen eerder dan Wierden.

HOGE HEXEL - In schrille tegenstelling tot de bevrijding van Wierden, kon Hoge Hexel vrijwel zonder slag of stoot worden bevrijd. Pantserwagens van het Canadese Regiment ‘the Manitoba Dragoons’ bereikten op de ochtend van 7 april Hoge Hexel vanuit noordelijke richting, waarna ze verder oprukten richting Wierden.

Door Kees Kroon zal onder meer worden ingegaan op hoe voornoemd regiment was samengesteld en met welke voertuigen er werd gevochten door deze gepantserde verkenners. Ook hun veldtocht vanaf de stranden van D-Day in Normandië tot het einde van de oorlog komt aan bod.

De bijeenkomst van de Historische Kring Wederden en Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter wordt gehouden op 1 april vanaf 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Men is welkom in Kulturhus Hoge Hexel aan de Nieuwe Schoolweg 5, 7645 AV Hoge Hexel.

De toegangsprijs bedraagt 3,50 euro per persoon, donateurs van de HKW hebben gratis toegang.