Tijdens de wandeling van Stichting Behoud van 't Oud werd er regelmatig gestopt om anekdotes en wetenswaardigheden te delen.
Tijdens de wandeling van Stichting Behoud van 't Oud werd er regelmatig gestopt om anekdotes en wetenswaardigheden te delen.

Behoud van ‘t Oud houdt wandeling tijdens NLdoet

Algemeen

Stichting Behoud van ‘t Oud hield zaterdag 12 maart een rondwandeling door dorp Wierden met geïnteresseerden en bewoners van Zorginstelling Botterhof.

WIERDEN - In Zorginstelling Holtinck waar de start van de wandeling was, werd stichting Behoud van ‘t Oud voorgesteld en aanwezigen verbaasden zich dat deze stichting in ruim 35 instellingen in Wierden en directe omgeving exposeert.

Vervolgens werden de vitrinekasten en de wissellijsten-expositie in Holtinck bewonderd. Halverwege de route werd in restaurant de Oale Marckt koffie gedronken. Vervolgens vertrok de stoet voor het tweede gedeelte van de rondwandeling. Onderweg werd een aantal keren een stop gemaakt waar anekdotes of wetenswaardigheden werd verteld waar normaliter aan voorbij wordt gelopen. Zo werd onderweg verteld dat men aan de bouw van een kerk die voor 1900 is gebouwd precies kan zien waar het oosten ligt, zo ook bij de Rooms Katholieke kerk. “De meesten genoten niet alleen van het mooie weer, maar ook van de wandeling met verrassende uitleggen van diverse wetenswaardigheden”, aldus de organisatie. Een vervolg zal gepland worden.

www.stichtingbehoudvanoud.nl