Afbeelding

Progressief Wierden wil een voedselbos creëren

Algemeen

Progressief Wierden wil graag een stukje grond in de gemeente omtoveren tot voedselbos. “Onder meer klimaatverandering vragen om andere manieren van voedselvoorziening”, vertelt kandidaat-raadslid Janke Nieboer.

WIERDEN/ENTER - “Het voedselbos biedt een systeem dat beter dan reguliere landbouw om kan gaan met extreme weersomstandigheden – iets wat met het oog op klimaatverandering essentieel is. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de landbouw te gebruiken als opslagplaats voor CO2 en zo klimaatverandering af te remmen. Kortom: een mooi voorbeeld van natuur-inclusieve landbouw”, aldus Progressief Wierden. 

Nieboer: “Ik zie een toekomst waarbij we samen een netwerk opbouwen waarin we zoveel mogelijk lokaal voedsel kweken. Hoe mooi is het als inwoners dagelijks een verspakket krijgen met verschillende soorten voedsel en een recept?”

Het voedselbos is nooit af. “Het is een proces van planten, wachten en vooral niet te veel doen.” Nieboer: “We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Misschien wil je zelfs wel een handje meehelpen en wil je meedenken.” Laat het weten via jankenieboer.progressiefwierden@gmail.com.