Goederen als meel, rijst, macaroni, soep (in droge vorm), vleesconserven, olie, koffie, thee en suiker zijn zeer gewenst.
Goederen als meel, rijst, macaroni, soep (in droge vorm), vleesconserven, olie, koffie, thee en suiker zijn zeer gewenst. Foto: Shutterstock

‘Laten we ons samen inzetten om hulp te geven aan Oekraïners’

Algemeen

“De oorlog die uitgebroken is in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. Zeker omdat velen van ons vanuit ons werk voor Oost Europa contacten hebben in Oekraïne”, aldus Stichting Oost Europa Enter-Rijssen-Wierden.

ENTER/WIERDEN - “Contacten zijn er ook met de Hungarian Reformed Church Aid in Hongarije in de persoon van de predikant Gusztav Fodor. Hij is daar verantwoordelijk voor de inzameling en verspreiding van diverse goederen voor ziekenhuizen, weeshuizen, particulieren en wie maar hulp nodig heeft. Zij zijn specifiek gericht op hulpverlening aan Oekraïne”, laat de stichting weten. Na de inval van Rusland in Oekraïne kwam al heel snel een roep om hulp van predikant Gusztav Fodor om hulpgoederen te sturen. 

“Jaarlijks wordt er op de Enterse basisscholen met biddag voedsel ingezameld voor hulpbehoevenden in Roemenië. Ook dit jaar is dit verzoek weer bij de basisscholen neergelegd. Door de oorlog in Oekraïne hebben we besloten om de opbrengst dit jaar niet naar Roemenië te brengen maar beschikbaar te stellen aan de Hungarian Reformed Church Aid. Wij roepen dan ook alle leerlingen en hun ouders op om met name nu, voor de vele vluchtelingen, voedsel te doneren.” Goederen als meel, rijst, macaroni, soep (in droge vorm), vleesconserven, olie, koffie, thee en suiker zijn zeer gewenst. Ook zeep, waspoeder, tandpasta met tandenborstel, damesverband en luiers zijn artikelen die dringend nodig zijn.

De ingezamelde levensmiddelen en andere goederen worden 20 maart in een vrachtwagen geladen en naar Hongarije gebracht. Stichting Oost Europa Enter-Rijssen- Wierden: “Giften om de kosten van dit transport te kunnen financieren zijn van harte welkom op rekeningnummer NL43 RABO 0114 3105 80 van de stichting o.v.v. hulp Oekraïne.”

Op 14 maart zal er een transport van de stichting afdeling Wierden vertrekken. Met een eigen bus met aanhanger zullen al veel goederen naar Hongarije/Oekraïne gebracht worden.

Voor het inleveren van goederen of voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Dick Tukker in Wierden (06-15153773) of met Dick Bosch in Enter (06-41222418).