Afbeelding
Foto: Gemeente Wierden

Eerste werkzaamheden De Klomphof gaan van start

Algemeen

WIERDEN - Binnenkort wordt gestart met het bouwrijp maken van De Klomphof. De eerste werkzaamheden bestaan uit onder meer het kappen van een aantal bomen. Aannemer TWW uit Borne voert deze werkzaamheden voor de gemeente uit.

Het bouwrijp maken bestaat naast het kappen van bomen uit de aanleg van riolering en wegen. Vervolgens zal Reggewoon zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de appartementen en woningen. “Uitgangspunt voor dit plan is om betaalbare huisvesting te creëren. Het is mooi dat dit nu zal worden vertaald in zowel betaalbare als duurzame appartementen en woningen”, aldus wethouder Johan Coes.

Het seniorencomplex De Klomphof, gelegen tussen de Schoolstraat en Wethouder van Buurenstraat, is eind jaren ‘70 gerealiseerd en eigendom van Reggewoon. Omdat dit complex niet meer volledig voldoet aan de huidige eisen is een deel hiervan al afgebroken. Voor het andere deel, dat behouden blijft, wordt groot onderhoud uitgevoerd. Daarnaast heeft Reggewoon samen met de gemeente een plan ontwikkeld om twee gebouwen te realiseren met in totaal 30 appartementen en daarnaast nog 12 levensloopgeschikte woningen. ‘‘Zodra we het ontwerp van deze woningen klaar hebben, worden bewoners van de Klomphof en omwonenden daarover geïnformeerd”, zegt John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon.

Openbare ruimte

De openbare ruimte rondom de nieuw te realiseren De Klomphof is eigendom van de gemeente Wierden. Hier worden een aantal zogenaamde wadi’s aangelegd die bij veel neerslag het hemelwater tijdelijk kunnen opvangen om wateroverlast te voorkomen.