Afbeelding
Foto: Shutterstock

Media-ukkiedagen bij bibliotheek Wierden

Algemeen

De Media-ukkiedagen worden gehouden van 25 maart tot en met 1 april. In de bibliotheek Wierden wordt hier aandacht aan besteed tijdens het Mama café van 16 maart.

WIERDEN - Kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar zijn geboren in het digitale tijdperk. Voor hen zijn computers, tablets en mobiele telefoons de gewoonste zaak van de wereld. Ze komen gewild of ongewild dagelijks in aanraking met gebruik van digitale media. De digitale wereld is overal. Veel kinderen voelen zich erg aangetrokken tot digitale media en ze leren snel!

Het gebruik van media heeft voordelen, maar roept bij veel ouders ook vragen op. Hoe lang mag mijn kind op de tablet? Is het verstandig om mijn baby televisie te laten kijken? Hoe mediaopvoeding er uitziet hangt af van wat ouders belangrijk vinden. Nadenken over mediaopvoeding en wat er moet gebeuren heeft een positief effect. Daar kan niet vroeg genoeg mee begonnen worden.

In “Opvoeden en multimedia nul tot zes jaar” komen het digitale leven van je kind, veiligheid en mediaopvoeding aan bod. Kom naar het Mama café op woensdag 16 maart van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek Wierden. Opgeven kan via www.bibliotheekwierden.nl en klik op activiteiten.

Kijk voor meer informatie en tips op de volgende site: www.mediaukkiedagen.nl/tips