Tijdens NLdoet is het de bedoeling om de container en het gereedschap onder handen te nemen.
Tijdens NLdoet is het de bedoeling om de container en het gereedschap onder handen te nemen. Foto: Generatietuin Wierden

De Generatietuin doet mee aan de vrijwilligersactie NLdoet

Algemeen

Op 11 maart doet de Generatietuin mee aan NL Doet. Het Oranje Fonds organiseert deze grootste vrijwilligersactie van Nederland.

WIERDEN - Op vrijdagmiddag 11 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur gaat de Generatietuin meerdere klussen aanpakken. Als het goed weer is, gaan we de container schilderen. De container is bepaald geen sieraad in de tuin en we willen hem graag een beetje wegmoffelen. Door hem zwart te verven valt hij al minder op. Nadat de container van kleur veranderd is, gaan we er aan de westkant palen tegenaan plaatsen met klimmateriaal. In een later stadium komen er vruchtdragende struiken voor te staan. Zo zal de container na enige tijd niet meer opvallen en opgaan in de groene omgeving.

Naast het schilderwerk gaan we op 11 maart het gereedschap schoonmaken, slijpen waar nodig en in de olie zetten. Dit is echt zo’n klus waar we eigenlijk nooit aan toe komen. Na twee jaar zijn de schoppen, harken en schoffels aan een flinke opknapbeurt toe. Schoonmaakdoeken, smeermaterialen en wetmessen zijn die vrijdagmiddag allemaal voorhanden. Nu de vrijwilligers nog!

Meerdere vrijwilligers van de Generatietuin hebben zich al aangemeld. Wat zouden we het fijn vinden om nieuwe vrijwilligers te ontmoeten. Je bent van harte welkom om deze middag met ons mee te klussen! Ervaar zelf eens hoe leuk het is om in de Generatietuin te werken. Proef de sfeer en kijk eens rond. Ook al is het nog winter, er is veel te zien en we willen graag vertellen wat onze plannen zijn. Wie komt er schilderen en poetsen? De Generatietuin zorgt voor koffie met iets lekkers. 

Aanmelden kan via www.nldoet.nl