Vattenfall InCharge plaatst laadpalen in Overijssel

OVERIJSSEL - De aanbesteding voor laadpalen voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte in Overijssel en Gelderland is gewonnen door Vattenfall InCharge. De volgende stap zal zijn het ondertekenen van de concessieovereenkomst.

Gedeputeerden Helga Witjes van Gelderland en Tijs de Bree van Overijssel zijn blij met de vele gemeenten die zich hebben ingeschreven voor de concessie voor een termijn van tien jaar, waarvan de eerste drie jaar Vattenfall InCharge het alleenrecht heeft op het plaatsen van laadpalen. Maar liefst 67 van de 77 gemeenten van Overijssel en Gelderland doen mee. Met deze aanbesteding ondersteunen de beide provincies de plaatsing van voldoende laadpalen.

Jaarlijks zullen er in de deelnemende gemeenten een aantal laadpalen worden geplaatst op de plekken waar de vraag wordt verwacht. Hierbij wordt gekeken naar de grootte van de gemeente, het verwachte aantal elektrische voertuigen en het aantal woningen met eigen oprit. "Die plekken zijn door gemeenten aangegeven op plankaarten. Dat leidt tot meer snelheid bij het plaatsen”, aldus Witjes. "We gaan bovendien op basis van het monitoren van de laadgegevens van laadpalen, ook datagestuurd laadpalen bijplaatsen als het verbruik van een paal boven de 5000 kWh/jaar komt”, vult De Bree aan.