Start van de 10 kilometer van de Valentijnscross van AVT
Start van de 10 kilometer van de Valentijnscross van AVT

Deelnemers en organisator zijn positief over Valentijnscross

Algemeen

WIERDEN - Na twee jaar was het zaterdag 12 februari eindelijk weer zover; de AVT Valentijnscross op Het Lageveld in Wierden. Het was de tweede van de vijf crosslopen in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit. De organisatie was in handen van Atletiekvereniging Twenterand.

De lopers kwamen naar recreatiepark Het Lageveld om na een lange periode weer deel te nemen aan een crossloop. De zon scheen en het parcours was weer verrassend door de inbreng van een paar nieuwe elementen. Na afloop waren de reacties van de deelnemers overwegend positief: ‘Een cross zoals een cross hoort te zijn.’ ‘Super organisatie.’ ‘Het was top, bedankt!’ en daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor. Vanzelfsprekend waren er ook deelnemers die het crossen zwaar viel. 

Het parcours is vrijwel volledig onverhard en gaat over het strand, door het bos, over een deel van het ATB-parcours en een paar pittige bulten. Crossen is daarom niet te vergelijken met het lopen van een wegwedstrijd waar het parcours vaak helemaal verhard en vlak is. “Een cross is uitdagend en gaat niet alleen om het halen van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen en het voordeel is dat je er als loper sterker en wendbaarder van wordt. Crossen in de herfst/winter helpt hardlopers om beter te presteren tijdens wegwedstrijden in het voorjaar/zomer”, aldus de atletiekvereniging.

Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en was het Danny Koppelman (ACO van Elderen) die er als een speer vandoor ging. Hij eindigde als eerste in een tijd van 38.55 minuten, Martijn Dijkstra uit Hardenberg werd tweede in een tijd van 40.59 minutenen Johan Kats (Daventria) finishte als derde in een tijd van 41.36 minuten. Bij de dames liep Irene Kalter (Daventria) in een tijd van 49.34 minuten naar de winst, Saskia Schutte (AV Cialfo) werd tweede in een tijd van 50.00 minuten en Rianne Hulshof (Voshaar Outdoor SEC) werd derde in een tijd van 50.27 minuten.

Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Bij de jongens finishte Jochem Spoolder (Atletics) in een mooie tijd van 8.24 minuten. Koen de Winter (Daventria) werd tweede met Twan Vossebelt (AV Rijssen) als derde daarachter. Bij de meiden kwam Maren Wessels (Daventria) in een tijd van 9.53 minuten als snelste over de finish. Jolein Huijssoon (Atletics) werd tweede en Mariëlle Lensen (HAC ‘63) werd derde.

Daarna kwam de kidsrun. Stef Nijzink uit Rijssen werd eerste bij de jongens tot en met 9 jaar in een tijd van 4.55 minuten. Bij de meisjes tot en met 9 jaar ging Nore Samson (Atletics) er met de winst vandoor. Bij de jongens 10 tot en met 12 jaar was Kris Nijzink uit Rijssen de winnaar. Sophie Willems (AV Rijssen) was onverslaanbaar bij de meisjes 10 tot en met 12 jaar.

De AVT Valentijnscross werd afgesloten met de 5,4 km. Pim Bakker (Triathlon) finishte als eerste in een knappe tijd van 19.00 minuten met daarachter Olivier van Noort (Daventria) in 19.45 minuten, Jorn Lammers (ACO van Elderen) werd derde in een tijd van 20.44 minuten. Bij de dames kwam Laurien te Nijenhuis (Rotterdam Atletiek) als eerste over de finish in een tijd van 22.45 minuten met daarachter Petra Sloots (Spark) in een tijd van 25.40 minuten en Lonneke Giugie in een tijd van 26.27 minuten.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl. De volgende loop in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit is de Wilgenweard Nijverdalsebergcross op 5 maart a.s. in Nijverdal. Meer informatie www.hetcrosscircuit.nl.