Foto: Wim Baan
Foto: Wim Baan Foto: Wim Baan

'Jeugd nog meer bij de natuur te betrekken'

Het IVN, afdeling Rijssen-Enter, start met ingang van half maart het nieuwe weidevogelseizoen met kennismaakavonden voor jeugdige natuurliefhebbers. Gedacht wordt aan kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. 

ENTER/RIJSSEN - “Het doel hiervan is om onze jeugd nog meer bij de natuur te betrekken en dan met name met de weidevogels. De bedoeling is om te starten zodra de eerste weidevogels weer terugkomen uit hun winterverblijf. Dat zal zo halverwege de maand maart zijn”, aldus bestuurslid Wim Baan.

Onder leiding  van een deskundige wordt er een bezoek gebracht aan de prachtige weidevogelgebieden de Overtoom en het Middelveen. De avonden starten rond 18.30 uur, zullen half maart beginnen en vinden plaats op de maandagavond. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er worden gewerkt in groepjes van 4 à 5 personen. 

Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf proberen te ontdekken met welke vogel ze te maken hebben. De begeleider, een deskundige van het IVN, zal hierbij tekst en uitleg geven. Ook is het noodzakelijk dat er per deelnemer een ouder/begeleider aanwezig is.
Wie belangstelling heeft om aan zo'n avond deel te nemen, kan zich daarvoor opgeven via het e-mailadres: ivn.rijssenenter@gmail.com. Deelname is gratis.