Afbeelding

CDA Wierden - Enter: een gemeente zonder afval

Algemeen

HOGE HEXEL- De lokale lijsttrekkers van het CDA in Overijssel willen dat hun gemeente de komende jaren veel meer werk en vaart maakt van een schone economie zonder afval. Op vrijdag 28 januari 2022 overhandigen zij in hun gemeente een bloemetje aan bedrijven en initiatieven die zich onderscheiden op het gebied van  duurzaamheid en recycling. “We moeten afval als waardevolle herbruikbare grondstof gaan zien”, vinden de CDA’ers. “Zo kunnen we het gebruik en uitputting van grondstoffen verminderen, de afvalberg kleiner maken en de vervuiling door zwerfafval een halt toeroepen.”

Namens het CDA Wierden – Enter bezochten lijsttrekker Gertjan ten Brinke en raadslid Bram Egberts varkenshouderij ’n Stol in Hoge Hexel. Het bedrijf heeft vorig najaar een mestvergistingsinstallatie in gebruik genomen. De installatie levert groen gas voor zo’n 250 huishoudens.

“De komende jaren willen we samen met ondernemers en inwoners verder werken aan een circulaire economie. En eigenaar Thijs brengt het al volop in de praktijk!” stelt ten Brinke. Egberts, zelf agrariër van beroep, spreekt de hoop uit dat er meer van deze installaties bij gaan komen. Hij vertelt dat “dit een mooi schoolvoorbeeld is hoe de agrarische sector innoveert en haar steentje bijdraagt aan een circulaire economie.”