De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of geleerd hebben om zelf te lezen. 

WIERDEN - "Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Voorlezen is enorm belangrijk. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Voorlezen is gezellig en versterkt de band tussen (groot)ouders en kind", aldus stichting CPNB. Elk jaar wordt er een boek uit de prentenboeken top 10 gekozen om voor te lezen. 

Ook bibliotheek Wierden draagt de Nationale Voorleesdagen een warm hart toe. "Juist nu veel gezinnen met elkaar thuis zijn door het coronavirus, is voorlezen, een moment samen met je kind of kleinkind, zo belangrijk en daarbij biedt de Prentenboek Top 10 extra inspiratie. Dit jaar hebben wij bij de bibliotheek twee boeken centraal staan. Dit zijn 'Maar eerst ving ik een monster' en 'Vos gaat een stukje tijden'." Ga voor voorleestips en activiteiten naar

bibliotheekwierden.nl