Noaberzorgplan start in Wierden

"Door de coronapandemie is de druk op de zorg al lange tijd hoog. Dat geldt niet alleen voor zieken- en verpleegtehuizen, maar ook voor de thuiszorg en mantelzorgers", aldus Gemeente Wierden. Reden voor de gemeente om te starten met het Noaberzorgplan.

WIERDEN - Het Noaberzorgplan is een oproep aan iedereen om vrijwillig te helpen in de zorg. De medische zorgtaken blijven bij de professionals, maar er zijn tal van taken die door vrijwilligers kunnen worden uitgevoerd om zo de mensen in de thuiszorg en de mantelzorgers te ontlasten. Denk aan taken als boodschappen doen, een wandeling maken en bijvoorbeeld samen een kop koffie drinken of samen eten. De hoeveelheid tijd en welke taken worden opgepakt, is aan de vrijwilliger. 

De gemeente heeft samen met Stichting De Welle en Evenmens het Noaberzorgplan opgesteld. De uitvoering ligt bij Evenmens en Stichting De Welle. Zij matchen vrijwilligers met zorgvragers. Vul het aanmeldformulier in op de website om aan te melden als vrijwilliger of bel naar 0546-898363.

noaberzorgwierden.nl