Carbid schieten mag wel, vuurwerk afsteken niet

De Twentse traditie carbid schieten mag dit jaar gewoon doorgaan. Hiervan hoeft geen melding gedaan te worden bij de gemeente Wierden, wel heeft de gemeente een aantal regels vastgesteld.

WIERDEN - De gemeente stelt dat men zich uiteraard aan de geldende coronamaatregelen dient te houden tijdens het carbid schieten. Evenementen rondom het carbid schieten en de verkoop van alcohol is niet toegestaan.

Carbid schieten is toegestaan op 31 december tussen 10.00 en 18.00 uur en alleen buiten de bebouwde kom. Binnen een straal van 100 meter van woningen, 300 meter van zorginstellingen en locaties waar dieren worden gehouden en 500 meter van vogelbeschermingsgebied is carbid schieten verboden. De eigenaar van de locatie moet toestemming geven voor het carbid schieten. Alleen bussen van maximaal 40 liter mogen gebruikt worden. Qua veiligheid moet er onder meer op gelet worden dat degene die schiet niet onder invloed van drugs of alcohol is. Carbid schieten mag vanaf een leeftijd van 16 jaar, maar alleen onder toezicht van een volwassene. Het schietterrein moet worden afgezet, heeft een minimale lengte van 75 meter en mag niet gericht zijn richting bijvoorbeeld woningen. Alle regels op:

www.wierden.nl/carbid