Afbeelding
Foto:

Het begon als een grap en eindigde met de beker

Meedoen aan het korfbaltoernooi in Zürich begon met de uitnodiging van de in Zwitserland werkende Lieke Dam Wichers. Een groepje van vier mensen was direct enthousiast en al snel kreeg het plan om naar Zwitserland te gaan serieuze vormen. Er werd een gemêleerd team van 14 personen gevormd, die er met de winst vandoor gingen.

WIERDEN/ZURICH - Voorafgaand aan het toernooi werden de toeristische highlights bezocht, waaronder een sfeervolle kerstmarkt. Eenmaal in de sporthal aangekomen werden de verwachtingen aan de Wierdense kant direct wat getemperd, omdat er louter sportieve jongelingen aanwezig waren in tegenstelling tot het gemiddeld oudere team met Tukkers. Gelukkig bleek leeftijd ook ruime korfbalervaring met zich mee te brengen en aangezien het Zwitserse korfbal nog niet zo’n lange geschiedenis kent, wisten de Blauw Zwarters de eerste twee wedstrijden met 5-0 te winnen. Dat smaakte naar meer, maar helaas werden de daarop volgende twee wedstrijden verloren. Door de resultaten van de andere teams kwamen de Tukkers toch in de finale terecht. Na een sportieve strijd wisten de Tukkers met 5-4 te winnen. 

Naast de beker nemen de Wierdenaren vooral herinneringen aan het weekend mee naar huis. Plannen om volgend jaar de titel te verdedigen worden al gemaakt!

Afbeelding