Subsidie voor warmtepompen

Om voor meer huiseigenaren een (hybride) warmtepomp haalbaar te maken, wordt per 1 januari 2022 de subsidie verhoogd. Nu is het subsidiebedrag 20 procent van de gemiddelde totale investeringskosten. Dat wordt 30 procent.

WIERDEN - Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een regeling die het voor woningeigenaren mogelijk maakt om subsidie te ontvangen voor een zonneboiler, warmtepomp, aansluiting op warmtenet en isolatiemaatregelen. De regeling is bedoeld om zowel het besparen van energie als het overstappen op een alternatief voor verwarming met aardgas aan te moedigen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor (hybride) warmtepompen gelden voorwaarden. Zo kan voor elke warmtepomp subsidie aangevraagd worden, Voor warmtepomp op de apparatenlijst bij deze regeling wordt subsidie verstrekt. Voor andere apparaten moet bij de aanvraag de productbeschrijving en technische documentatie worden meegestuurd. Voldoet het apparaat niet aan de gestelde eisen, dan wordt geen subsidie verstrekt. Zie ook: 

www.wierdengaatvoorduurzaam.nl